Victor CIobanu

Back-end Developer

Front-end Developer

Programmer

Internet of Things

Victor CIobanu

Back-end Developer

Front-end Developer

Programmer

Internet of Things

Blog Post

Cum pun jocurile ISO pe hardul extern WII ,WBFS

December 27, 2009 Primit pe mail

Intrebare : Cum pun jocurile in format ISO pe sticul usb sau hardul extern pentru a le putea rula pe wii ?

Raspuns : Consola Foloseste un alt tip de partitie decat cea Fat16 sau Fat 32 (folosite in windows). Deci aceste imagini trebuiesc convertite intr-un format special.

Acest format se numeste WBFS . Pentru a putea converti jocurile din format ISO in format WBFS aveti nevoie de aceasta aplicatie denumita WBFSManager instalata pe PC.

Aplicatia ruleaza in .net framework asa ca asigurativa ca aveti Dot Net Framework 3.5 instalat (gasibil pe situl micro$oft si descarcabil gratuit)

Odata instalata aplicatia aceasta va avea 2 ferestre :

 • In partea din stanga cea legata de partitia de wii si cea din dreapta unde veti incarca imaginile ISO.
 • Conectati hardul extern sau stickul usb ce va fi folosit exclusiv pentru wii, la pc .
 • Selectati din aplicatia WBFS Manager Optiunea Format. Atentie ! toate fisierele de pe acest hard sau stick-usb vor fi sterse ! sticul sau hardul extern (mai precis continutul sau) dupa formatare nu va recunoscut de Windows, modifacari asupra lui putand fii efectuate doar din WBFS Manager. Daca doriti sa il refolositi pentru Windows acesta trebuie reformatat fat 16 sau fat 32.
 • Odata ce formatarea in mod WBFS a fost efectuata selectati refresh apoi selectati in partea stanga literea corespunzatoare partitiei noi create apoi load.
 • In partea dreapta optiunea Browse va deveni acesibila. Selectati browse si incarcati imaginea ISO.
 • Selectati add to drive in partea dreapta si asteptati convesia fisierului si mutarea acestuia pe partitia WBFS.
 • Deconectati hardul sau stickul usb si conectatil la Wii.
 • Lansati aplicatia USB loader GX (afla cum instalez usb loader gx). Rulati jocul.

Dupa incarcarea unei imagini Iso pe partitia WBFS va recomand sa dati clear in partea dreapta la imaginea / imaginile  iso deja incarcate , pentru ca altfel acestea vor fi mutate din nou pe partitia WBFS indiferent daca se afla sau nu deja acolo.

Spatiul ocupat pe partitia in format Fat32 sau sau NTFS va fi diferit de cel ocupat pe partitia WBFS.

Am sa dezbat aplicatia WBFS pe larg intr-un alt articol (disponibil aici), pentru ca aceasta aplicatie va ofera si posibilitatea de a salva (pentru a evita distrugerea DVD’urilor)  si sper share’ui (pentru a ajuta comunitatea) a jocurilor originale de pe consola wii.

Adica mai pe scurt si voi daca aveti un joc original pe dvd il puteti salva pe hardul extern sau sticul usb conectat la wii apoi extrage cu ajutorul aplicatiei WBFS de pe partitia wii si salva ca si imagine ISO.

11 Comments
 • ioana 4:02 pm April 3, 2010

  nu pot instala .net framework. tot imi zice ca “can’t find the specifiend path” sau ceva de genu asta. ce sa fac?

  • admin 1:01 am April 6, 2010

   uff… problema ta, din nefericire, suna a fi o problema legata de sistemul de operare. cum rezolvarea ei ar implica sa jonglam cu destul de multe variabile ( sistem de operare/ versiune / framework ) iti pot doar recomanda ca instalarea sa o faci pe un sistem Windows Xp service pack 2 , ce este cat se poate de proaspat instalat.

 • Sami 1:36 pm May 15, 2010

  Am reusit sa urmez pasii descrisi aici, insa in momentul in care conectez hardul extern la consola, vad toate jocurile copiate pe hard, dar cand dau play la oricare dintre ele pur si simplu se blocheaza complet consola. Nu pot sa mai fac nimic, decat sa o scot din priza. Care ar fi explicatia?

  • admin 4:29 pm May 16, 2010

   sigur nu iti da nici un fel de eroare ?

   • aciduzzu 10:25 am May 14, 2014

    Absolut nici un fel de eroare

 • bachus 7:46 pm September 13, 2010

  Salut,
  Datorita informatiilor de aici am reusit sa pun jocuri de pe stick.
  Multumesc

 • Alex 10:47 am October 26, 2011

  Am urmat instructiunile de mai sus…dar cand ii dau add to drive se incarca pana la sfarsit si la sfarsit imi zice :
  “eroare occurred while loading drive,make sure the drive is not in use or open and that it has been formatted to WBFS format.”
  si cand deschid usb loader imi apare ecranukl negru niste coduri si trebuie sa il scot din priza ca eltfel nu mai merge!

  • admin 6:15 pm November 3, 2011

   ok, incearca sa iei alta versiune de wbfs . daca nu ma insel acum exista versiunea 3.0 iar eu am pe sit 2.4 . eroarea care iti apare cand deschizi usb loaderul este normal, din moment ce informatia cautata,nu se afla pe hard. in alta ordine de idei, asiguratate te rog ca hardul este ‘sanatos’ (bad-sectors..SMART status)

 • florin 4:54 pm November 27, 2011

  Mi-am pus pe hard niste jocuri, dar cum pun imagine la ele? momentan imi apar in lista fara imagine

  • Victor Ciobanu 8:52 am December 19, 2011

   cand esti cu wii’ul conectat la net, intra in usb loader gx si uitate prin optiuni. exista o optiune de a downloada imaginile (pozele) jocurilor. daca nu reusesti cand ai hardul wi’ului conectat la aplicatia folosita pentru transferul imaginilor ISO, ai si in aplicatia respectiva optiune de a descarca pozele.

 • vasa 7:02 am April 23, 2014

  merge perfect multumim

Comments are closed.